Şapte cadre medicale de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Capitală au fost diagnosticate cu noul coronavirus

Spitalul Militar Central
Spitalul Militar Central
31 martie 2020, 21:10

„În concordanţă cu prevederile Regulamentului General privind Protecţia Datelor cu Caracter Personal (GDPR), putem confirma că, la acest moment, la nivelul unităţii noastre au fost diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 7 cadre medicale, testarea acestora a respectat metodologia naţională, fiind personal medical simptomatic. S-a efectuat ancheta epidemiologică şi s-au identificat contacţii apropiaţi, aceştia fiind, la rândul lor, testaţi şi autoizolaţi, fără evidenţe, la acest moment, de transmitere secundară a infecţiei în rândul personalului medical”, precizează sursa citată.

Potrivit comunicatului, spaţiile unde au fost diagnosticate aceste persoane au urmat procedurile stricte de dezinfecţie şi igienizare, conform standardelor internaţionale în acest domeniu.

„În acest context, dorim să accentuăm faptul că nu există niciun risc de răspândire a infecţiei virale în rândul personalului medical şi între pacienţi şi personalul medical, cazurile identificate fiind unele izolate, la care nu s-a identificat link-ul epidemiologic, mai ales în contextul transmiterii comunitare a virusului, aşa cum este la acest moment”, se subliniază în comunicat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite