Şapte cadre medicale de la SJU Focşani sunt infectate cu COVID-19. Secţia de Nefrologie a fost închisă

Spitalul Județean Focșani
Spitalul Județean Focșani
9 aprilie 2020, 16:24

DSP Vrancea a demarat o anchetă epidemiologică şi la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, după ce angajaţi ai celor două instituţii au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19.

„Avem 31 de cadre medicale la Spitalul Militar, un cadru la Spitalul Adjud şi şapte cadre medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Pantelimon’ Focşani. S-a luat, de asemenea, măsura închiderii secţiei de Nefrologie, existând şi în acest caz o anchetă epidemiologică în curs. Deocamdată, avem şase contacţi. DSP Vrancea a declanşat două anchete epidemiologice la SAJ Vrancea şi ISU Vrancea, după ce angajaţi din cadrul acestor instituţii au fost testaţi pozitiv la COVID-19. Rezultatul anchetelor epidemiologice a relevat faptul că există 10 contacţi direcţi în cadrul ISU şi 12 la SAJ, din care patru sunt simptomatici, internaţi la secţia de infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Pantelimon’ Focşani şi care vor fi testaţi”, a declarat, joi, Cătălin Graur.

DSP Vrancea a primit zilele trecute un aparat Real-Time-PCR, însă aparatul nu este deocamdată funcţional, astfel că persoanele suspecte de infectare cu COVID-19 sunt testate la Iaşi şi Bucureşti.

„Aparatul este în procedura de calibrare, nu funcţionează. Noi, ca DSP, realizăm aceste testări gratuit, pe baza unor programe de sănătate decontate de MS şi în baza unei metodologii aprobate de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Persoanele care au un link epidemiologic şi care prezintă simptomatologie specifică COVID se internează la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Pantelimon’ Focşani şi sunt testaţi”, a precizat Cătălin Graur.

În județul Vrancea 95 de oameni sunt infectați cu COVID-19 și au fost confirmate două decese din cauza virusului SARS-COV-2: o femeie de 81 de ani şi una de 48 de ani.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite