Săptămâna moțiunii în Parlament. Puterea și opoziția între calcule și negocieri

7 octombrie 2019, 14:32

Președintele Klaus Iohannis se declară convins că săptămâna viitoare vom avea un alt guvern și le cere liberalilor să fie pregătiți să preia puterea.

Viorica Dăncilă e sigură, însă, că va rezista.

Azi, liberalii au avut o nouă ședință de BPN, în care Ludovic Orban a informat că PNL și aliații lor pot conta, în afara de cele 237 de semnături pe moțiune, pe cel puțin 7 până la 10 semnături și vot în ziua moțiunii.  Potrivit unor surse, semnăturile vin de la parlamentari PSD.

La rândul lor, social democrații au chemat primarii la sediul de partid pentru a-i folosi pe aceștia ca mijloc de presiune asupra propriilor parlamentari.

Cum primarii sunt cei care, de-a lungul timpului, au dovedit că sunt coloana vertebrală a oricărei campanii electorale, ei încearcă să-i convingă pe parlamentarii răzvrătiți sau nehotărâți că nu ar fi sănătos să susțină moțiunea pentru că la viitoarele alegeri parlamentare nu vor mai prinde un nou mandat.

Totodată, Viorica Dăncilă a anunțat că vineri, a doua zi după dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură, va fi o ședință de Guvern în care va adopta mai multe acte normative, printre care și o rectificare bugetară.

Rectificarea este așteptată cu sufletul la gură de aceiași primari care au primit promisiuni de finanțare pentru proiecte dacă reușesc să își țină parlamentarii sub control.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite