SONDAJ LIVE Săptămâna de lucru de 4 zile - DA sau NU? | Dezbatere la emisiunea Referendum, pe TVR 1

"Referendum" vă propune o idee care câştigă tot mai mult teren în lume: săptămâna de lucru de 4 zile - DA sau NU? Este punctul de plecare al dezbaterii despre schimbările intervenite pe piaţa muncii, în urma pandemiei.

13 Decembrie 2021, 14:26 (actualizat 13 Decembrie 2021, 22:13) Știrile TVR |
Săptămâna de lucru de 4 zile - DA sau NU?

Pandemia a flexibilizat enorm piaţa muncii la nivel mondial şi, în acest context, câştigă tot mai mult teren o idee revoluţionară: săptămâna de lucru de 4 zile. A crescut numărul companiilor care au introdus programe pilot şi experimentează acest program, în ţări ca Islanda, Finlanda, Spania şi Noua Zeelandă, în timp ce guvernul de la Tokyo a făcut chiar o recomandare în acest sens angajatorilor din Japonia.

Săptămâna de lucru de 4 zile devine un scenariu tot mai plauzibil la nivel mondial, în condiţiile în care pandemia a flexibilizat enorm piaţa muncii. Consideraţi că este o idee bună? - aceasta este provocarea lansată de realizatorul şi moderatorul Mihai Rădulescu.

„Principalele argumente sunt creşterea productivităţii, îmbunătăţirea sănătaţii mintale a lucrătorilor şi... combaterea schimbărilor climatice. Altfel spus, muncim mai puţin, dar mai bine, şi suntem mai puţin stresaţi. În plus, salvăm planeta”, argumentează jurnalistul TVR alegerea acestui subiect de discuţie. „Vrem să aflăm şi opinia publicului din România despre acest program: patru zile munceşti, trei te odihneşti, iar salariul e acelaşi”, mai spune realizatorul.

Săptămâna de lucru de 4 zile este însă doar punctul de plecare al unei dezbateri despre schimbările intervenite pe piaţa muncii din România (telemunca, programul hibrid, eficienţa muncii, reaşezarea unor activităţi) şi despre viitorul acesteia. Opinii avizate şi argumente pro şi contra aduc Radu Burnete de la Confederaţia Patronală Concordia, Bogdan Hossu, preşedinte CNS Cartel Alfa, Cristina Scutaru, specialist resurse umane, Răzvan Vasiliu, avocat specializat pe legislaţia muncii, Lavinia Ţânculescu-Popa, psiholog pe probleme de muncă, respectiv Mălina Mîndruţescu, jurnalist.

Telespectatorii pot să voteze şi să trimită comentarii sau întrebări pe platformele cunoscute: stiriletvr.ro si hotnews.ro, Facebook Referendum şi TVR1. Rezultatul final al votului îl aflăm, ca de obicei, în următoarea întâlnire cu „Referendum”.

„Referendum” este una dintre noile producţii din grila de toamnă a TVR 1, în care o temă de actualitate este susţinută cu argumente de două tabere cu opinii contrare şi la care telespectatorii participă activ, acordându-şi votul pentru una sau cealaltă dintre echipe. Realizator şi gazdă, Mihai Rădulescu, moderator cu experienţă, intervine pentru a asigura echilibrul confruntării.

„Referendum” se vede în fiecare seară de luni, de la ora 21.00, la TVR 1, în direct. Românii din afara graniţelor sunt şi ei invitaţi la vot: emisiunea se difuzează simultan şi la TVR Moldova, iar de la ora 22.50, tot luni, la TVR Internaţional.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN REFERENDUM TVR
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 8°C
IASI 5°C 5°C
CLUJ 5°C 5°C
CONSTANTA 9°C 8°C
CRAIOVA 8°C 6°C
BRASOV 4°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI