Săptămâna de școală a început cu testarea COVID a elevilor. Dacă testul iese pozitiv, părinții sunt obligați să anunțe școala

6 decembrie 2021, 12:23

Aproape 100 de mii de elevi și preșcolari din județul Timiș. Atât părinții cât și elevii susțin că, datorită testării, mediul școlar este unul mai sigur.

Rezultatele au fost fie transmise pe WhatsApp către cadrele didactice, ori au fost postate pe anumite platforme.

Și în Capitală, săptămâna de școală a început cu testarea COVID a elevilor. Acasă, părinții au avut grijă ca micuții să nu mănânce sau să bea apă înainte de administrarea testului. Rezultatele au ajuns apoi la diriginți și învățători, în funcție de regulile stabilite în fiecare școală.

Dacă testul iese pozitiv, părinții sunt obligați să anunțe școala și apoi să facă un test antigen sau PCR. Printre adulți, însă, părerile sunt împărțite.

Testarea COVID a elevilor nu este obligatorie. Așa că aceștia pot veni la cursuri indiferent dacă îl folosesc sau nu.

Silviu Morcan, preşedintele Elevilor: Ar trebui ca Ministerul Sănătăţii și Ministerul Educației să gândească un mecanism mult mai amplu de administrare a testelor astfel încât să avem nişte teste concludente şi nişte rezultate veridice pentru a putea ţine școlile deschise cât mai multă vreme cu prezenţă fizică.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: Ce putem noi să facem? Apel la responsabilitatea pentru a se administra aceste teste, pentru a se anunța în timp și corect rezultatele acestor teste pentru că este interesul fiecărui copil și fiecărui părinte.

Joi este următoarea zi în care elevii vor fi testați COVID înainte de a ajunge la școală. 6 milioane și jumătate de teste de salivă au fost împărţite în şcoli. Suficiente doar pentru o săptămână. Însă, în perioada următoare, vor ajunge și alte loturi în unitățile de învățământ. În total, autoritățile au în plan să cumpere 70 de milioane de teste de salivă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite