Sanctuar pentru rinoceri. Inteligenţa artificială salvează speciile ameninţate

16 aprilie 2019, 14:03

Inteligența artificială, care poate face diferența dintre om și animal, a permis crearea unui sistem de monitorizare ultramodern. A fost instalat în Rezervația și Sanctuarul Karkloof din Africa de Sud. Complexul este specializat în salvarea rinocerilor aflați foarte aproape de a fi incluși pe lista speciilor amenințate. Totul se gestionează dintr-un adevărat centru de comandă și control.

Colleen Glaeser este directoarea generală a unui companii specializata în echipamente electronice de înaltă tehnologie. Când a fost solicitată să amplaseze un sistem de supraveghere a parcului a aflat că este de vânzare și l-a cumpărat. Proprietara rezervației spune că principala sa misiune este să apere animalele.

Rinocerii africani și asiatici sunt amenințați de braconieri care îi vânează pentru coarnele de fildeș. Sistemul de supraveghere identifică imediat dacă un om a intrat ilegal în parc și pe unde. O echipă mobilă de intervenție este trimisă imediat pentru a elimina pericolul. Pasiunea unei femei pentru tehnologie și natura le dă animalelor o nouă șansă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite