Sancțiunile economice nu i-au împiedicat pe ruşi să devină principalii cumpărători de locuinţe străini în Turcia

Ruşii principalii cumpărători de locuinţe străini în Turcia
Ruşii principalii cumpărători de locuinţe străini în Turcia
16 iunie 2022, 12:36

Vânzările către străini au urcat cu 235,7%, principalii cumpărători fiind ruşii, cu 1.275 locuinţe în mai, de la 1.152 în aprilie. Ei sunt urmaţi de iranieni şi irakieni. Ruşii şi ucrainenii au achiziţionat peste 25% din locuinţele cumpărate de străini.

Ruşii bogaţi investesc în sectoarele imobiliare din Turcia şi Emiratele Arabe Unite, căutând un paradis financiar în urma războiului din Ucraina şi a sancţiunilor occidentale. Oficialii din sectorul imobiliar susţin că vânzările către străini au crescut înainte de intrarea în vigoare, săptămâna aceasta, a legii care prevede creşterea plafonului privind valoarea minimă de achiziţionare a unei locuinţe de la 250.000 la 400.000 dolari. Străinii vor să beneficieze de schema Guvernului prin care se acordă cetăţenie turcă celor care cumpără locuinţe.

Lira turcească, susținută

Vânzările de locuinţe către străini aduc valută economiei Turciei, sprijinind moneda naţională, aflată sub presiune.

Oficialii din sectorul imobiliar estimează că în 2021 au intrat în economiei 10 miliarde de dolari datorită vânzărilor de locuinţe către străini, acestea situându-se la 58.576 unităţi.

Datele din mai arată şi o creştere a vânzărilor de proprietăţi ipotecate, cu 177,8% comparativ cu perioada similară din 2021, reprezentând 23,9% din totalul vânzărilor, arată datele Institutului de Statistică.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite