Sancțiunile UE au dus la înghețarea unor active ale oligarhilor ruși în valoare de aproape 12,5 miliarde de euro – iahturi de lux, proprietăţi, elicoptere şi opere de artă

Comisia Europeană - Bruxelles
Comisia Europeană - Bruxelles
20 iunie 2022, 19:09

Suma totală a activelor îngheţate aproape că s-a dublat de la 6,7 miliarde de euro în aprilie, a precizat Wigand. Printre activele îngheţate se află iahturi de lux, proprietăţi, elicoptere şi opere de artă.

Suma totală nu include totuşi activele îngheţate ale Băncii Centrale din Rusia.

Surse din Comisie susţin că această creştere se datorează în primul rând faptului că mai multe active au fost depistate şi îngheţate în ultimele săptămâni în special în Germania.

De la izbucnirea războiului din Ucraina, UE a adoptat mai multe runde de sancţiuni care vizează economia rusă, sistemul financiar, banca centrală, oficiali guvernamentali de vârf, precum şi pe preşedintele Vladimir Putin şi cercul său restrâns.

Suma totală a activelor îngheţate nu a fost iniţial disponibilă. În aprilie, executivul UE a precizat că totalul activelor îngheţate este de circa 30 de miliarde de euro, dar un purtător de cuvânt a explicat că în această sumă sunt incluse şi activele Băncii Centrale vizate de sancţiuni.

La sfârşitul lui mai, a fost furnizat un total al activelor îngheţate de aproape 10 miliarde de euro, care de asemenea nu includea activele Băncii Centrale.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite