Sancțiuni după cazul adolescentei din Galați: cei doi polițiști vor patrula doar pe jos. Directorul executiv de la Protecția Copilului și-a dat demisia

6 august 2019, 14:26

Și directorul executiv de la Protecția Copilului, care o avea în grijă pe fată, și-a dat demisia. El este cel care a declarat ca tânăra a avut relații sexuale consimțite cu un băiat de 15 ani.

Fata este în grija statului, pentru că părinții și bunicii săi nu o pot întreține.

Consiliul județean a cerut demisia directorului executiv de la Protecția Copilului și a început o anchetă cu privire la modul în care fata a părăsit casa de tip familial în care locuia.

Directorul de la Protecția Copilului a anunțat, luni, că fata a plecat cu bilet de voie și a declarat că fata consimțise la actul sexual. Deși ea are doar 14 ani. Medicii de la ambulanță l-au contrazis.

La audieri, adolescenta a negat că ar fi fost violată. Ea este în continuare internată în spital. Starea ei este bună după intervenția chirurgicală, însă va mai fi ținută sub observație, spun medicii.

Băiatul de aproape 15 ani a fost audiat de anchetatori, însoțit de părinți și de un avocat. El nu va răspunde penal pentru fapta sa.

Cei doi agenți de la secția unu de poliție din Galați, acuzați că au ignorat-o pe fata plină de sânge, vor patrula pe jos.

Nu mai au dreptul să folosească mașina de serviciu până când nu se va încheia ancheta. Ei sunt cercetați disciplinar. Agenții, un bărbat și o femeie, au fost filmați în timp ce stăteau în mașină fără nicio reacție, în timp ce fata se afla în stare de șoc, pe trotuar.

Martorii susțin că doar la insistentele lor polițiștii au chemat o ambulanță. În cazul celor doi agenți, sancțiunile pot merge de la mustrare scrisă, până la demiterea din poliție.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite