Sănătatea mintală, o problemă în Finlanda. S-au înregistrat mai multe sinucideri decât decese asociate Covid-19

Sănătatea mintală o problemă în Finlanda
Sănătatea mintală o problemă în Finlanda
10 decembrie 2021, 19:18

Anul trecut s-au sinucis 717 persoane în Finlanda, în timp ce pandemia de COVID-19 a făcut 558 de victime – 1% din totalul deceselor naţionale – în această ţară de 5,5 de milioane de locuitori.

Acest număr arată că sănătatea mintală continuă să fie o problemă în Finlanda, în condiţiile în care a reuşit să minimalizeze efectele pandemiei de coronavirus.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Finlanda este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mică rată de mortalitate de COVID-19 de la începutul pandemiei, cu 254,5 de morţi la 1 milion de locuitori.

Totuşi, în prezent, ţara nordică este afectată de valul cinci al pandemiei, iar vineri autorităţile sanitare au anunţat 1.781 de noi infectări în ultimele 24 de ore, cel mai ridicat număr de cazuri zilnice raportat până acum.

Creşterea numărului de contagieri şi de spitalizări din ultimele săptămâni ameninţă să provoace un colaps al secţiilor de terapie intensivă, al căror grad de ocupare s-a dublat de la sfârşitul lunii octombrie.

Potrivit datelor Institutului Naţional pentru Sănătate şi Bunăstare (THL), 76,7% dintre locuitorii ţării au primit o doză de vaccin anti-COVID-19, iar 72,7% sunt vaccinaţi cu schemă completă, în timp ce 8% dintre rezidenţi au fost vaccinaţi şi cu doza de supra-rapel („booster”).

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă