Samsarii nu mai pot vinde autovehiculele pe care le aduc din străinătate înainte să ajungă la R.A.R.

5 octombrie 2021, 17:41

Înregistrarea unui autovehicul adus din afara ţării putea fi făcută până acum de clientul care cumpără în cele din urmă maşina. Un sistem care a permis fraude şi îmbogăţirea samsarilor, pentru ca în ultimii ani numărul maşinilor second hand aduse în România a explodat. Statul promite acum să cureţe sistemul. Aşa că a decis ca obligaţia înregistrării la Registrul Auto Român să le revină celor care cumpără maşini din străinătate şi le aduc în ţară.

Modificarea legislativă a fost inclusă într-un proiect de ordonanţă care reglementează sistemul de factură electronică.

În 2020, inspectorii antifraudă au dat amenzi de aproape 4 milioane de lei şi au confiscat 35 de autoturisme de lux, second hand, în urma unor acţiuni de control derulate asupra a 472 de persoane juridice şi fizice.

Potivit ultimelor date, anul trecut în România au fost tranzacţionate nu mai puţin de 880.000 de maşini la mâna a doua, dintre care 380.000 au fost importate. Cele mai căutate au avut peţuri între 10.000 şi 25.000 euro.

Numai într-o singură lună, în februarie, Poliţia a făcut perchezii în Capitală şi 20 de judeţe, în cinci dosare penale în care prejudiciul estimat se ridică la peste 35 de milioane de lei.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă