Salvează mori de apă și comunități locale. Voluntarii, sufletul asociației "Acasă în Banat"

Faptele bune nu se opresc nici în vremuri de pandemie! Chiar dacă activitățile au fost reorganizate și adaptate, iar voluntarii sunt, poate, mai greu de găsit, ONG-urile au găsit timp și resurse pentru a-și continua menirea.

20 Octombrie 2020, 10:55 (actualizat 20 Octombrie 2020, 11:16) |
Voluntari în timpul pandemiei
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Asociația "Acasă în Banat" a reușit să ajute și anul acesta zeci de oameni necăjiți, dar și comunități locale.

Recent, încă 3 mori de apă din zona Banatului au fost restaurate cu ajutorul voluntarilor.

În jur de 40 de voluntari au muncit timp de două zile la Pârvova, comuna Lăpuşnicel, din sudul Banatului. Au fost revitalizate 3 mori de apă, adevărate embleme ale patrimoniului local, dar și obiective cu potențial turistic.

Voluntarii au reușit să repare acoperișurile, să refacă mecanismele și să repună pietrele, astfel încât morile să poată funcționă din nou.

Pentru celelalte două mori sunt necesare anumite lucrări hidrotehnice, însă dacă acestea vor fi realizate, morile vor deveni funcționale.

Nu este simplu să atragi voluntari pentru astfel de proiecte în perioada pe care o traversăm, spun reprezentanții asociației "Acasă în Banat". Pe de o parte, unii o văd ca pe o oportunitate de a petrece timp în natură și a ieși din constrângerile dictate de pandemie. Însă există și rezerve.

Proiectul "Salvăm Morile de Apă" al asociației "Acasă în Banat" totalizează acum 12 astfel de obiective care au fost readuse la viață anul acesta.

Pandemia nu a împiedicat anul acesta nici punerea în practică a unui alt proiect ambițios: "Collor the Village". Tot cu ajutorul voluntarilor, în urmă cu o lună au fost refăcute zeci de fațade ale caselor cu specific bănățean din satul Racoviță.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 4°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 3°C 6°C
CONSTANTA 4°C 8°C
CRAIOVA 2°C 4°C
BRASOV 4°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI