Salvatorul de la Mariupol. Povestea unui antreprenor pe care războiul l-a transformat în înger pentru sute de ucraineni

26 aprilie 2022, 21:04

El este Mihailo Purishev un antreprenor pe care războiul l-a transformat în înger pentru sute de ucraineni rămași în Mariupol. Numai luna trecută a ajuns în orașul devastat de 6 ori. De fiecare dată și-a umplut microbuzul cu civili. Și cumva au supraviețuit cu toții de fiecare dată.

Mihail are 36 de ani. Înainte de război avea un club de noapte chiar în Mariupol. Nu i-a mai rămas decât un microbuz pe care-l folosește ca să salveze cât mai multe vieți. Mai sunt aproximativ 100 de mii de oameni, câteva mii adăpostite în subsolurile combinatului Azovstal, atacat continuu de ruși. Când vine în oraș, mașina nu e niciodată goală. Și drumul până la Mariupol, prin teritoriile ocupate de ruși, durează cam 8 ore dacă ai noroc.

Mihail a pus pe rețelele de socializare filmulețele făcute în timpul călătoriilor sale. Imagini prețioase pentru ca nimeni nu are voie în Mariupol. Microbuzul, aproape distrus de un bombardament a fost reparat între drumuri. Pe 28 martie a fost nevoit să nu mai facă nici un drum pentru că separatiștii l-au amenințat cu moartea pe el și pe cei pe care urma să îi salveze.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite