Salvatorul cailor. Povestea unui tânăr basarabean, inițiatorul unui proiect de dezvoltare a echitației naturale

Impresionat de suferința animalelor, un tânăr basarabean vrea să salveze sufletele cailor. Deseori chinuite de stăpâni, animalele iau drumul abatoarelor. Valeriu Istrati s-a încăpățânat însă fie salvatorul cailor și vrea să își ducă proiectul mai departe.

08 Noiembrie 2020, 17:56 (actualizat 08 Noiembrie 2020, 18:02) |
Salvatorul cailor duși la abator
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Agni, Yuki, Casper și Wise sunt cei 4 căluți care au fost salvați de la abator, iar acum au o cu totul altă viață într-o localitate din Republica Moldova. Totul datorită lui Valeriu Istrati.

Căluții de la Râșcova au parte de cele mai bune condiții, chiar dacă întreținerea lor nu e deloc ieftină.

De curând, în familie a intrat un nou membru. Noana are abia 9 luni, dar a fost la un pas să aibă aceeași soartă, a cuţitului de la abator. A fost salvată însă de Liviu, un tânăr din Chişinău, care a văzut întâmplător anunțul de vânzare a animalului propus pentru sacrificare.

Noana este acum prietenul devotat al lui Liviu.

Valeriu Istrati este inițiatorul unui proiect de dezvoltare a echitației naturale. Tânărul își propune ca, în următorii 2 ani, cel puțin 10 oameni să fie instruiți în acest domeniu pentru a îmbunătăți viața a 100 de cai din satele basarabene. Totul cu ajutorul unor experți din Statele Unite și Europa.

În această toamnă, Valeriu a pornit cu caii într-o călătorie. Şi-au propus să găsească pajiștea ideală şi, timp de o lună, au străbătut plaiurile Basarabiei. O terapie atât pentru el, cât și pentru animale.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 11°C
IASI 8°C 10°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 8°C 9°C
CRAIOVA 10°C 9°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI