Salvatorii cailor. Clinica de ecvine a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, reper pentru iubitorii animalelor aflate în primejdie

19 octombrie 2018, 09:21

Clinica de Ecvine a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca a devenit un reper pentru iubitorii animalelor aflate în primejdie. Chiar dacă îi despart sute de kilometri de inima Transilvaniei, stăpânii cailor sau poneilor îi aduc la medicii veterinari clujeni pentru a-i repune pe picioare. Pentru a face faţă oricărui tip de intervenţie, specialiștii clinicii şi studenţii urmează cursuri speciale.

La Clinica de Ecvine a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj este forfotă mare. Medicii lucrează în regim de urgență pentru a reda sănătatea animalelor aduse din toată țara.

Unul dintre cazurile care i-a emoționat până și pe specialiști este cel al iepei Dolar, adusă tocmai din județul Ilfov.

Laura este stăpâna iepei Dolar, iar legătura dintre cele două este una cât se poate de specială. Calul i-a fost făcut cadou tinerei de către mama aceasteia la împlinirea vârstei de 18 ani.

Iapa Dolar s-a îmbolnăvit în urmă cu  două săptămâni. Pe lângă suferința iepei, tânara s-a confruntat și cu alte probleme apărute pe traseul de peste 400 de km.

Medicii clujeni au intervenit de urgență pentru a o salva pe cea mai bună prietena a Laurei.

Dolar nu numai că este pe drumul cel bun, dar în curând îi va oferi Laurei un nou motiv de bucurie.

Studenții și specialiștii de la clinica clujeană se perfecționează pentru a face față oricărui tip de intervenție.

Studenții vor continua workshopurile de acest gen până la sfârșitul săptămânii, în cadrul Congresului Internațional Junior Vet, care se desfășoară la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite