Salvatorii au ajuns la capătul puterilor. La Iași, multe cadre medicale au demisionat sau cer să iasă la pensie anticipat

28 octombrie 2020, 11:58

Potrivit reprezentanţilor Sanitas, sindicatul reprezentativ al personalului mediu din sistemul sanitar, volumul de muncă este mult prea mare şi mulţi preferă să renunţe.

Reprezentanţii sindicatului spun că de la începutul pandemiei 5 angajaţi din diferite spitale ieşene au preferat să plece din sistem, iar alţi aproape 20 şi-au depus dosarele de pensionare, deşi ar fi avut dreptul să mai lucreze cel puţin până la sfârşitul anului.

Mulţi nu mai pot suporta turele istovitoare de 6 ore în costumele speciale pe care sunt obligaţi să le poarte în secţiile COVID.

Chiar dacă cei care au ajuns în această situaţie au refuzat să discute cu reporterii TVR Iaşi, sunt şi asistenţi care au reuşit să-şi învingă temerile la îndemnurile şi cu ajutorul colegilor care i-au consiliat.

Au fost şi situaţii când cadrele medicale au cerut ajutorul specialiştilor.

Însă medicii vorbesc şi despre persoane cu alte afecţiuni a căror stare s-a agravat din cauza stresului emoţional generat de ştirile alarmante legate de COVID 19.

Cei mai afectaţi rămân însă cei care lucrează în domenii unde riscul infectării este ridicat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite