Salvarea cazinoului din Constanţa, o nouă încercare. Clădirea ar putea ajunge pe lista celor mai periclitate şapte situri din Europa

18 ianuarie 2018, 14:46

În urmă cu zeci de ani, Cazinoul era locul unde oamenii bogaţi se întâlneau pentru jocuri de noroc şi petreceri nonconformiste la care îşi etalau cele mai scumpe ţinute. După revoluţie, clădirea a fost uitată de autorităţi, geamurile sunt sparte, pereţii sunt scorojiţi, iar acoperişul abia se mai ţine.

În 2009, un operator privat din Israel a primit monumentul în concesiune de la autorităţile locale, dar în 2011 clădirea a revenit primăriei Constanţa. A fost predată Ministerului Dezvoltării Regionale şi de acolo a ajuns în administrarea Companiei Naţionale de Investiţii. Toţi administratorii s-au întrecut in promisiuni.

Compania Naţională de Investiţii a primit fonduri guvernamentale pentru reabilitare, dar degeaba. Licitaţiile au fost contestate, iar acum întreaga procedură va fi reluată. Totul în detrimentul clădirii.

Reprezentanţii unei organizaţii non-guvernamentale vor să includă Cazinoul pe lista celor mai periclitate şapte situri din Europa, ca să-l salveze.

Cazinoul din Constanţa a fost construit în doar doi ani, în stilul Art Nouveau, şi a fost deschis în 1910.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite