Salvare dificilă a doi turiști, în Munții Domogled. Tinerii se aventuraseră pe munte fără a fi echipați adecvat și au fost la un pas de a muri din cauza hipotermiei

26 ianuarie 2021, 11:58

Cei doi au fost recuperați de echipa Salvamont din Băile Herculane și, ulterior, unul dintre ei, aflat în stare gravă, a fost evacuat din munți cu ajutorul unui elicopter SMURD și transportat la spitalul din Craiova.

Deoarece nu se mai putea deplasa, salvatorii au fost nevoiți să-l transporte pe tânăr timp de aproape o oră, prin zăpadă, până la elicopter, unde a fost preluat de paramedicii SMURD și dus la spitalul din Craiova.

Cei doi tineri, ambii studenți în Craiova, veniseră la Băile Herculane pentru o drumeție în Munții Domogled fără, însă, a fi echipați corespunzător.

Practic, cei doi erau îmbrăcați cu haine de oraș și, după ce au parcurs o distanță apreciabilă, prin zăpadă, din cauza efortului depus și a frigului, nu au mai putut continua și au cerut ajutor la 112.

Salvamontiștii din Băile Herculane au ajuns la cei doi tineri în aproximativ o oră. Pentru că i-au găsit aproape înghețați, le-au acordat primul ajutor, le-au încălzit mâinile și picioarele cu substanțe speciale și pentru tânărul sirian care se afla în stare gravă de hipotermie au solicitat un elicopter SMURD pe șaua dintre Domogledul Mare și Domogledul Mic, cel mai apropiat loc în care putea ateriza aparatul de zbor.

Deoarece nu se mai putea deplasa, salvatorii au fost nevoiți să-l transporte pe tânăr timp de aproape o oră, prin zăpadă, până la elicopter, unde a fost preluat de paramedicii SMURD și dus la spitalul din Craiova. Celălalt tânăr a fost coborât de salvamontiști în stațiune, fiind în afara oricărui pericol.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite