Salvamontiştii au ajuns la turiştii israelieni blocaţi în Masivul Făgăraş

13 martie 2017, 08:36

ACTUALIZARE 15:00 Salvamontiştii au ajuns la turiştii israelieni adăpostiţi la un refugiu din Masivul Făgăraş, relatează Agerpres care citează Serviciul Public Judeţean Salvamont Argeş.

Cei trei turişti sunt în stare bună şi vor fi coborâţi de pe munte în următoarele ore.

ACTUALIZARE 8:40 Salvatorii au luat legătura cu turiştii israelieni blocaţi în apropiere de Vârful Moldoveanu şi le-au dat sfaturi pentru a rezista peste noapte.

Pe munte sunt doi băieţi şi o fată, despre care salvamontiştii spun că au plecat la drum fără echipamente corespunzătoare. În seara zilei de 11 martie, când în zonă a început să ningă şi s-a lăsat ceaţă, ei au cerut ajutor la 112. S-au adăpostit la refugiul Viştea.

Turişti germani salvaţi în Munţii Bucegi

Trei turişti germani au fost recuperaţi, duminică seară, de salvatori după ce s-au rătăcit în Masivul Bucegi. Ei au plecat dimineaţă din Bran într-o drumeţie. Nu erau echipaţi corespunzător şi au sunat după ajutor la Serviciul Salvamont după ce s-au abătut de la poteca marcată.

Au fost salvaţi de o echipă formată din patru jandarmi montani şi doi salvamontişti.

Toată intervenţia a durat câteva ore ore din cauza stratului proaspăt de zăpadă şi a ceţii dense.

Tinerii rătăciţi au ajuns cu bine la Postul de Jandarmi Montani din Bran, unde au primit ceai cald, apoi s-au cazat în staţiune.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite