Salvamontiști în acțiune. Sfârșit de săptămână cu multe accidentări pe munte

20 septembrie 2020, 13:26

Bărbatul se afla în Munții Bucegi, pe Valea Seacă a Crucii, când a căzut și s-a rănit grav. Din cauza unei lovituri puternice la coloană a rămas imobilizat, iar cei care erau cu el au cerut ajutorul salvamontiștilor. Tânărul a fost transportat la spital cu un elicopter SMURD.

Cu puțin timp înainte, același elicopter a preluat o turistă care s-a accidentat în Munții Făgăraș, în apropierea Lacului Bâlea.

Femeia de 54 de ani plecase cu un grup pe munte. Nu a fost atentă, a căzut șI s-a lovit la un picior. Salvamontiștii din Argeș și Sibiu au cărat-o mai mulți kilometri pe targă, de la Cota 2000, unde au găsit-o.

Iar noaptea trecută, alți doi turiști plecați în drumeție în Munții Bucegi s-au rănit și au avut nevoie de ajutor ca să ajungă cu bine la baza muntelui. Amândoi au fost recuperați și coborâți în siguranță.

Unul se afla pe traseul Brâna Caraimanului când a alunecat și s-a lovit la un picior.

Celălalt se întorcea de la Cascada Urlătoarea. A căzut de pe un trunchi de copac și a suferit o dublă fractură de tibie și peroneu.

Salvatorii le atrag din nou atenția turiștilor să nu mai plece nepregătiți pe munte sau pe timp de noapte.

Numai în această vară au avut loc peste 1000 de accidente pe munte. Majoritatea, din cauza echipamentului și a pregătirii necorespunzătoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite