Salvamont Satu Mare: Urșii au intrat pe traseele montane, în ultimele săptămâni de restricții

6 mai 2020, 18:37

Şeful Salvamont Satu Mare, Alexandru Costin, a arătat, pe Facebook, că urşii şi-au modificat zonele în care îşi căutau hrană ca urmare a faptului că oamenii nu au mai fost pe trasee, din cauza restricţiilor impuse pe fondul pandemiei.

„Prin bunăvoinţa domnului pădurar Şnep Bogdan, avem două poze cu ursul care sălăşluieşte în zona văii Brada Mare şi care datorită lipsei activităţii turistice datorate restricţiilor impuse de pandemia Covid-19 şi-a lărgit ‘zona de patrulare’ în vederea procurării hranei, fiind observat în apropierea pensiunilor de la Luna Şes. În această ordine de idei, recomandăm turiştilor să nu facă drumeţii solitare, deplasarea pe munte să se facă în grupuri restrânse de câte 2-3 persoane, cu respectarea distanţării sociale şi doar pe traseele amenajate”, a transmis Alexandru Costin.

El precizează că sunt în curs de omologare două noi trasee turistice, care până la ridicarea stării de urgenţă vor putea fi parcurse în siguranţă, asemenea celor cinci deja omologate.

Traseele existente sunt: 1. Cruce Albastră Borcut-Poiana Boroş; 2. Cruce Galbenă Boda Oşanul-Poiana Boroş; 3. Punct Galben Parcare Telescaun – Vf. Pietroasa; 4. Bandă Roşie Poiana Soci-Vf. Pietroasa; 5. Cruce Roşie Gol alpin – (Sfinx) – Vf. Pietroasa.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite