Salvați Copiii: Aproape un sfert dintre mamele sub 18 ani din UE trăiesc în România

Un sfert dintre mamele minore din UE sunt în România
Un sfert dintre mamele minore din UE sunt în România
7 iulie 2020, 14:27

„Datele Eurostat arată că numai în 2018, 8.621 de fete au devenit mame înainte de vârstă majoratului (10-17 ani), iar 725 dintre ele s-au aflat în această situație înainte de a împlini 15 ani. Situația este cu atât mai critică, cu cât mai puțîn de două procente dintre acestea spun că au interacționat cu serviciile publice de asistență socială”, potrivit unei anchete sociologice realizate de Salvați Copiii România.

Rezultatele Analizei privind condițiile de viață, locuire și stare de sănătate a gravidelor, copiilor și mamelor cu copii sub cinci ani din mediul rural au fost prezentate marți, în cadrul dezbaterii organizate de Salvați Copiii România și Administrația Prezidențială.

La eveniment au participat reprezentanți ai autortitatilor și specialiști de marca: Diana-Loreta Păun, Consilier Prezidențial Administrația Prezidențială, Departamentul de Sănătate Publică, Horațiu Moldovan, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății, Mădălina Turza, Președinte ANDPDCA, Alexandru Rafila, Președintele Societății de Microbiologie, Nicolae Suciu, Manager General Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”, Cătălin Cirstoveanu, Șef Secție Terapie Intensivă Nou-născuți, Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Maria Sklodowska Curie București.

Rezultatele discuțiilor din cadrul mesei rotunde vor fundamenta un set de măsuri pentru îmbunătățirea sănătății gravidelor, mamelor și copiilor la nivelul zonelor rurale defavorizate, precum și îmbunătățirea sistemului de sănătate destinat îngrijirii nou-născuților prematuri.

 

Sursă: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite