Salvați de telefon.O regulă care te poate scăpa de ridicarea mașinii parcate ilegal.În Capitală, mașinile vor fi ridicate doar în sectorul 4

9 aprilie 2017, 19:57

În sectorul 4, ridicarea maşinilor nu se va face însă ca înainte, când proprietarii se trezeau fără maşină în mijlocul zilei şi erau nevoiţi să sune la Poliţia locală.

Acum, ei vor fi cei apelaţi în momentul în care poliţiştii găsesc maşina parcată ilegal. Asta dacă poliţistul găseşte numărul de telefon în baza de date a Ministerului de Interne. Dacă au blocat însă linia de tramvai sau accesul către spitale, şcoli sau grădiniţe, ridicarea se va face fără anunţ prealabil.

Planul autorităţilor a fost anunţat la pachet cu promisiuni că se vor construi peste 3.000 de locuri de parcare.

În cazul în care maşina este ridicată, tariful pe care proprietarul îl va plăti este de 150 de lei. Jumătate este pentru ridicare, iar jumătate pentru transport. Depozitarea este gratuită doar în primele două luni.

Şi reprezentanţii Primăriei sectorului 2 lucrează la un regulament în baza căruia vor ridica doar maşinile din zonele foarte aglomerate, care blochează traficul auto sau intrarea în instituţii.

La polul opus, celelalte primării de sector spun că nu vor ridica maşinile parcate ilegal până când nu vor construi suficiente locuri de parcare.

Edilii aşteaptă şi un regulament unitar valabil la nivelul întregii Capitale în ceea ce priveşte ridicarea maşinilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă