Salvați de la izolare. Două comune din Apuseni vor avea pentru prima dată un drum asfaltat

11 august 2019, 15:13

Tarcăul este una dintre cele mai frumoase zone din munţii Apuseni. Pentru că electricitatea şi telefonia, atât cea fixă cât şi cea mobilă, au ajuns destul de târziu, ai impresia că aici, totul este încremenit în timp.

Localnicii din comunele Râmeț şi Ponor nu s-au bucurat vreodată nici de acces auto. Drumul care face legătura cu municipiul Aiud, cel mai apropiat oraş, nu a fost niciodată asfaltat. Astfel, pe lângă lipsa utilităților, absența unui drum decent i-a făcut pe oameni să se mute în alte localități.

Investitorii au ocolit zona, iar turiştii, doar cei mai temerari sau necunoscători s-au încumetat să faca vizite. Până în urmă cu câţiva ani, nici maşina care colectează laptele nu ajungea.

Drumul judeţean, lung de 78 de kilometri, porneşte din Aiud, străbate comunele Râmeț, Ponor, Mogoș, Bucium şi ajunge până în drumul naţional 74 care leagă Alba Iulia de Abrud.

Întreaga lucrare a fost scoasă deja la licitaţie.

Reabilitarea acestui drum este cea mai mare lucrare de infrastructură rutieră realizată cu fonduri europene de consiliul judeţean Alba. Atât autoritățile judeţene cât şi cele locale sune convinse că zona munților Tarcău va ajunge o ţintă a iubitorilor de frumos şi de natură.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite