VIDEO – Salonul de aviație a revenit la Farnboroug, Marea Britanie, după interdicțiile din pandemie. Se caută soluții pentru revitalizarea acestui sector

Salonul de aviație a revenit la Farnboroug Marea Britanie
Salonul de aviație a revenit la Farnboroug Marea Britanie
20 iulie 2022, 14:44

Este o bucurie generală după impactul devastator pe care l-a avut pandemia de COVID. Dar, cel mai probabil, nu vor există contracte spectaculoase, singurul record va fi cel al temperaturilor neobișnuite pentru Regatul Unit.

Londra a declarat stare de urgență pentru două zile din cauza temperaturilor mai mari de 40 de grade Celsius. În ciuda recomandării că oamenii să evite călătoriile, trenurile și autobuzele au fost aglomerate. Toată lumea dorea să ajungă la salonul din Hampshire, sudul Angliei. Singurii care au profitat de căldură excesivă au fost vânzătorii de înghețate.

”Este pentru prima oară după 2018 când salonul de la Farnborough are loc. A fost anulat în 2020, evident din cauza pandemiei de COVID 19. Acum am revenit. Aviaţia s-a schimbat de atunci. Suntem în faza în care cererea creşte rapid”, afirmă Jakob Vert, jurnalist specializat în aviaţie.

 

Cea mai mare problema a momentului este cantitatea limitată de kerosen, combustibilul de aviație, de pe piață. Dacă după declanșarea pandemiei cererea de aparate de zbor și produsele aferente a scăzut dramatic, acum este în creștere. Capacitatea de producție este însă limitată, iar fabricanții au probleme de readaptare.

O evoluție intresantă, chiar dacă limitată, este tentativă de a produce aeronave electrice sau hibrid. Dar este greu de crezut că va putea fi propus în viitorul imediat un avion electric de talia lui Boeing 777. Airbus lucrează la o aeronava propulsată cu hidrogen.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite