Saloanele groazei, la Reșița: Pacienții diagnosticați cu COVID-19 stau dezbrăcați, pe holuri, în mizerie. Primele sancțiuni

2 decembrie 2020, 06:28

ACTUALIZARE Inspectorii sanitari l-au sancționat pe managerul spitalului cu 10.000 lei, pentru neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare și reparații a clădirilor sanitare.

Asistenta șefă a secției de Pneumopftizilogie si asistenta șefă a secției de Boli Infecțioase au fost sancționate cu câte 2.000 lei pentru nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar.

Pentru același motiv, tot cu 2.000 lei a fost amendată și una dintre infirmiere. O altă asistentă medicală care lucrează la secția de Boli Infecțioase a fost sancționată cu 2.400 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale periculoase rezultate din activități medicale.

Acțiunea de control va continua zilele următoare, echipei de la nivelul local i se va alătura o echipă din cadrul Ministerului Sănătății.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a cerut, miercuri dimineață, reprezentanților Inspecției Sanitare de Stat (ISS), să facă de urgență un control la Spitalul Județean de Urgență Reșita, după imaginile apărute în spațiul public privind modul în care sunt tratați pacienții din cadrul secției de boli infecțioase.

Ministerul Sănătății a anunțat și că va face un control și la Direcția de Sănătate Publică Caraș Severin pentru a verifica modul în care reprezentanții acestei instituții și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu în acest caz.

În spațiul public au apărut imagini cu bolnavi cu probleme psihice îmbrăcați sumar sau chiar dezbrăcați, stând în condiții mizere în Spitalul de Urgență Reșița, într-un loc dedicat pacienților Covid. O imagine șocantă surprinde un cadavru într-un sac negru, lăsat pe unul dintre paturile de salon.

Conducerea spitalului recunoaște că situaţia este critică.

Explicaţia ar fi că spitalul este vechi de 70 de ani şi nu au mai fost investiţii de 30 de ani. În plus, sunt proceduri nefuncționale impuse de la nivel central și cu personal medical decimat de COVID-19.

În secția Covid a Spitalului de Urgență din Reșița sunt internați aproximativ 80 de pacienți. Autoritățile locale vor acum să amenajeze un spital modular, astfel încât pavilionul COVID al unității medicale să nu mai fie folosit. Deocamdată, proiectul este în faza de obținere a avizelor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă