Salarizarea profesorilor, eliminată din proiectul legilor Educației. Ligia Deca: Prevederile vor fi introduse în legea salarizării. Decizia a fost agreată de sindicate

Articolul privind salarizarea profesorilor a fost eliminat din proiectul legilor Educației. Ministrul Ligia Deca a declarat că eliminarea din proiectele legilor Educației a prevederilor care vizează salarizarea cadrelor didactice a fost agreată de către reprezentanții sindicatelor din învățământ, într-o discuție care a precedat ședința de Guvern.

29 Martie 2023, 15:56 (actualizat 29 Martie 2023, 16:58) Știrile TVR |

Potrivit ministrului, prevederile privind salarizarea cadrelor didactice vor fi introduse în legea salarizării. Ligia Deca a subliniat că angajamentul politic există în continuare din partea Coaliției, iar debutanții în învățământ vor pleca de la salariul mediu pe economie.

Întrebată despre eliminarea prevederii din legile Educației, Ligia Deca a spus că este vorba despre articolul care vorbea despre grila de salarizare care ar porni de la salariul mediu pe economie. S-a agreat în discuția cu reprezentanții sindicatelor care a precedat ședința de Guvern, ca această garanție să fie introdusă în legea salarizării. Angajamentul politic există în continuare din partea Coaliției de guvernare - ca debutanții în învățământ să plece de la salariul mediu pe economie, ca nivel minim, pentru a fi stimulați și pentru a avea cei mai buni profesori la clase.

Proiectele de legi ale Educaţiei au fost aprobate în şedinţa de Guvern de miercuri şi vor fi transmise pentru dezbatere şi adoptare în Parlament, în procedură de urgenţă, a anunţat ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 31°C
IASI 31°C 29°C
CLUJ 25°C 23°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 27°C 27°C
BRASOV 27°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI