Salariul mediu net a crescut cu 13,3% în iulie față de iulie 2017. În raport cu evoluția prețurilor, creșterea reală este de 8,4 la sută

Salariul mediu net a crescut spectaculos in iulie, față de aceeași lună a anului trecut. Un raport INS indică un procent de peste 13 la sută, însă inflația a anulat aproape 5 procente din această majorare. În plus, creșterea e valabilă doar pentru anumite categorii profesionale. Comparativ cu iunie anul acesta, însă, nivelul salariului mediu net a scăzut.

07 Septembrie 2018, 19:55 |
Creșteri salariale mari, inflație mare
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În iulie, salariul mediu net a ajuns la 2.708 lei- o creștere de 13,3 procente faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Creşterea reală, însă, în raport cu evoluţia preţurilor de consum, a fost de doar 8,4%.

Cele mai mari creșteri au fost înregistrate în domeniul informatic și în industria prelucrării țițeiului. În schimb, angajații din hoteluri și restaurante au avut cele mai mici creșteri.

Majorarea salariului net pentru anumite categorii de angajați din sistemul public a pus presiune pe angajatorii din mediul privat, care acuză statul de concurență neloială.

Atunci când comparam luna iulie 2018 cu iunie anul acesta lucrurile se schimbă.

În sectorul bugetar s-au înregistrat uşoare scăderi ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă. În învăţământ cu -3,7%, respectiv cu 0.1% în sănătate şi asistenţă socială.

În schimb, comparația iulie - iunie 2018 îi avantajează pe angajații din administrația publicț, unde salariul mediu net a continuat să crească.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -2°C -1°C
IASI -3°C -6°C
CLUJ -7°C -7°C
CONSTANTA -3°C -1°C
CRAIOVA -1°C -1°C
BRASOV -7°C -7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI