Salariile au scăzut în pandemie. Managerii spun că au încasări reduse din cauza crizei sanitare și nu exclud o reducere a veniturilor și în lunile următoare

Câștiguri mai mici în pandemie
Câștiguri mai mici în pandemie
14 iulie 2021, 18:39

Cel mai mult au scăzut salariile angajaților care se ocupă cu intermedierea financiară, cu 21%, și ale celor din domeniul asigurărilor, cu 16%, conform Institutului Național de Statistică. Dar câștiguri mai mici au fost în majoritatea sectoarelor economice.

La nivel național, câștigul salarial mediu net a scăzut cu 69 de lei în luna mai, în comparație cu aprilie. Reprezentații mediului de afaceri spun că firmele au avut încasări mai mici, ca urmare a efectelor crizei sanitare. Din acest motiv și multe bonusuri au fost eliminate.

Sunt și domenii în care salariile au crescut.

Cele mai mari salarii sunt în continuare în industria IT, unde câștigul mediu net este de 8.192 de lei pe lună. La polul opus, cel mai puțin câștigă angajații din hoteluri și restaurante, în medie doar 1.850 de lei pe lună, arată statisticile oficiale.

În continuare, cea mai mare parte a veniturilor se duce pe cheltuieli de consum precum achiziția de alimente și plata facturilor la utilități. Cele mai mici sume sunt alocate pentru educație, sub 1% din totalul cheltuielilor de consum, mai arată statisticile oficiale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă