Salarii uriașe pentru magistrații detașați la Ministerul Justiției: 20.000-24.000 de lei lunar

7 iunie 2017, 19:31

În Ministerul Justiţiei sunt peste 150 de funcţii ocupate de procurori şi judecători. Deşi mulţi dintre ei nu au mai profesat de ani de zile meseria de bază, primesc salariul de magistrat, la care se adaugă zilnic o diurnă de doi la sută şi alte drepturi băneşti.

„Un salariu lunar, care poate fi chiar şi de 20.000-24.000 lei, iar dacă nu sunt din Bucureşti, primesc şi o diurnă lunară care poate să ajungă chiar şi la 11.000-12.000 lei, contravaloarea chiriei, care este de 2.700 lei, precum şi decontarea cheltuielilor de transport, la domiciliu şi retur!” (Ministrul Justiţiei Tudorel Toader, pe Facebook)

Ministrul Justiţiei ceruse săptămâna trecută Consiliului Superior al Magistraturii să înceteze detaşările, deoarece Ministerul Justiţiei trebuie să-şi angajeze personal propriu, pe care să îl formeze şi pe care să conteze de acum înainte.

Reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) nu i-au răspuns ministrului Justiţiei. Nu au dat curs nici solicitărilor venite din partea presei. Pe de altă parte, e lesne de înţeles care este poziţia lor, ţinând cont de faptul că zeci de magistraţi sunt detaşaţi în cadrul CSM.

Zeci de magistraţi sunt detaşaţi şi la Inspecţia Judiciară şi la Institutul Naţional al Magistraturii. Pe lângă efortul bugetar uriaş, toate aceste detaşări presupun sute de posturi blocate la instanţele şi parchetele din ţară.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite