Salarii majorate pentru primari și pentru funcționarii publici. Schimbări în vigoare de marți

1 august 2017, 22:50

Toţi angajaţii care lucrează cu jumătate de normă vor fi taxaţi mai mult. Contribuţiile sociale sunt calculate acum la nivelul salariului minim brut pe economie de 1.450 de lei, indiferent dacă angajatul lucrează 4 sau 6 ore pe zi.

Se ajunge astfel în situaţia în care statul va încasa mai mult decât angajatul de pe urma muncii acestuia, pentru că taxele pot fi chiar mai mari decât salariul. Asta ar putea fi exact opusul efectului dorit de guvernanţi: antreprenorii vor face şi mai puţine angajări, iar sumele colectate din taxe vor scădea.

În timp ce unii salariaţi sunt taxaţi mai mult, alţii vor avea venituri mult mai mari ca angajaţi de interes public.

De exemplu, salariul primarului din Bistriţa este, de la 1 august, de 3 ori mai mare. Nu au fost uitaţi nici subalternii, care primesc majorări de până la o mie de lei.

Creşterile salariale sunt motiv de bucurie şi pentru funcţionarii publici din Prahova. La Urlaţi, Consiliul local a aprobat lefuri noi, care în unele cazuri sunt cel puţin dublate.

Guvernaţii au amânat în schimb legea falimentului personal, cea care i-ar putea ajuta pe mulţi dintre românii cu datorii. În lipsa procedurilor şi a specialiştilor, legea se amână cel puţin până la începutul anului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă