Salarii majorate pentru primari și pentru funcționarii publici. Schimbări în vigoare de marți

De marți, cei care lucrează part-time vor plăti taxe mai mari. În timp ce lor li se ia, altora li se dă. Şi încă foarte mult! Primarii şi funcţionarii publici se bucură tot de la 1 august de salarii majorate, în unele cazuri, şi de 3 ori.

01 August 2017, 22:50 (actualizat 01 August 2017, 22:54) |
Primarii își măresc salariile
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Toţi angajaţii care lucrează cu jumătate de normă vor fi taxaţi mai mult. Contribuţiile sociale sunt calculate acum la nivelul salariului minim brut pe economie de 1.450 de lei, indiferent dacă angajatul lucrează 4 sau 6 ore pe zi.

Se ajunge astfel în situaţia în care statul va încasa mai mult decât angajatul de pe urma muncii acestuia, pentru că taxele pot fi chiar mai mari decât salariul. Asta ar putea fi exact opusul efectului dorit de guvernanţi: antreprenorii vor face şi mai puţine angajări, iar sumele colectate din taxe vor scădea.

În timp ce unii salariaţi sunt taxaţi mai mult, alţii vor avea venituri mult mai mari ca angajaţi de interes public.

De exemplu, salariul primarului din Bistriţa este, de la 1 august, de 3 ori mai mare. Nu au fost uitaţi nici subalternii, care primesc majorări de până la o mie de lei.

Creşterile salariale sunt motiv de bucurie şi pentru funcţionarii publici din Prahova. La Urlaţi, Consiliul local a aprobat lefuri noi, care în unele cazuri sunt cel puţin dublate.

Guvernaţii au amânat în schimb legea falimentului personal, cea care i-ar putea ajuta pe mulţi dintre românii cu datorii. În lipsa procedurilor şi a specialiştilor, legea se amână cel puţin până la începutul anului.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 10°C
IASI 5°C 4°C
CLUJ 8°C 7°C
CONSTANTA 11°C 7°C
CRAIOVA 18°C 11°C
BRASOV 8°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI