Sală de operație nouă la Spitalul „Cantacuzino”; o româncă din Marea Britanie a donat 400.000 de euro

Sală de operație nouă la Spitalul 'Cantacuzino'
Sală de operație nouă la Spitalul 'Cantacuzino'
26 septembrie 2017, 08:37

Potrivit unui comunicat de presă al ASSMB, una dintre cele patru săli de operație a fost complet reabilitată în urma unei donații, în valoare de 400.000 de euro, făcute de Sanda Cârciog-Rizescu, româncă stabilită în Marea Britanie de peste 30 de ani.

Din aceeași donație, secția de Neonatologie a spitalului a fost dotată cu șase echipamente medicale moderne pentru îngrijirea nou-născuților.

„Aparatura din blocul operator al secției de Chirurgie este de ultimă generație și a fost achiziționată din fondurile Primăriei Municipiului București. Din această săptămână, medicii sunt pregătiți să opereze în condiții moderne. Celelalte trei săli de operație din secția de Chirurgie generală vor fi reabilitate și ele în perioada următoare. În acest sens, Consiliul General al Municipiului București, prin ASSMB, a alocat în 2017 un buget de 150.000 de lei, necesar studiului de fezabilitate. Donația de la Spitalul clinic ‘Dr. Ioan Cantacuzino’ a fost realizată prin intermediul domnului Ion Balș, executorul testamentar al doamnei Sanda Cârciog-Rizescu”, se precizează în comunicat.

 

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite