Săgețile lui Dragnea către procurori. CSM, DIICOT și Forumul judecătorilor au reacționat. Opoziția depune moțiune

11 iunie 2018, 21:34

Într-o emisiune televizată, liderul PSD, Liviu Dragnea, a trimis săgeți către președintele Klaus Iohannis și către procurorii DIICOT care instrumentează plângerea formulată de liderul PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă.

Liderul opoziției o acuză pe Viorica Dăncilă de înaltă trădare în scandalul mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Liviu Dragnea: „Nu putem lăsa ca o decizie a Curții Constituționale să nu fie pusă în aplicare (…) Se poate ajunge la orice (…) Sper să nu fie niciun procuror care să riște atât de mult încât să dea curs la această demență”.

DIICOT și Forumul judecătorilor au cerut imediat CSM să reacționeze față de afirmațiile liderului PSD.

Anca Codreanu, judecător, reprezentantă a Forumului Judecătorilor: „Afirmațiile care au fost proferate în cadrul acelui miting și, ulterior, în cadrul emisiunii televizate, din punctul nostru de vedere sunt de natură a afecta grav independența noastră„.

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE și președintele Senatului: „Independenţa justiţiei nu este ameninţată potenţial în România. Independenţa României chiar a fost afectată de protocoalele secrete„.

CSM a cerut Inspecției judiciare să verifice dacă ce a spus Liviu Dragnea încalcă independența justiției.

În apărarea procurorilor a sărit și liderul PNL, Ludovic Orban. Acesta a anunțat și depunerea moțiunii de cenzură împotriva guvernului. „Amenințarea, intimidarea fără precedent la adresa procurorilor pe care a făcut-o la o emisiune televizată este un gest incredibil, care-l descalifică ca și om politic (…) Am stabilit ca și calendar de principiu depunerea moțiunii de cenzură aproximativ în jurul datei de 20 iunie”, a indicat Orban.

Pe 21 iunie este așteptată sentința în procesul angajărilor fictive, în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu și la fals intelectual.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Șapte persoane reținute pentru trafic de droguri, în Gorj

Se anunță noi acțiuni importante împotriva traficului de droguri