Sacrificiul celor din linia întâi. O echipă TVR, alături de medicii de la Spitalul Floreasca

10 aprilie 2020, 18:15

Un bărbat de aproximativ 60 de ani este internat izolat într-o rezervă a Camerei de Urgenta de la Floreasca. Respiră cu greutate, legat la un monitor și la un aparat de oxigen. Pacientul a venit ieri la spital și avea toate simptomele bolii COVID-19: febră, dureri toracice și probleme serioase de respirație. Deși testul rapid a ieșit negativ, radiografia le-a arătat medicilor că unul dintre plămânii bărbatului este grav afectat. Acum, asistat de un medic îmbrăcat în combinezon, el așteaptă să fie transferat la spitalul Matei Balș, unitate care tratează doar COVID-19.

Inclusiv echipajul ambulanței SMURD care-l preia pe bărbat este echipat cu combinezoane, măști cu grad ridicat de protecție, ochelari, vizor și câte 2 perechi de mănuși.

La Camera de gardă a spitalului Floreasca lucrează acum în ture 100 de medici și rezidenți și cam 120 de asistenți. Starea de urgențp le-a scăzut și numărul de pacienți la aproximativ 70-80 pe zi. Oricare dintre aceștia poate fi însă un pericol de infectare cu SARS Cov 2.

Cadrele medicale spun că în plină pandemie de COVID 19 stresul este incomparabil mai mare. Deși unii nu recunosc, absolut toți se tem că, în ciuda măsurilor de siguranță, s-ar putea infecta foarte ușor.

Oricum complicată, misiunea medicilor și asistenților care lucrează cu bolnavi de COVID 19 este acum îngreunată și de echipamentul de protecție.

Îmbrăcatul și mai ales dezbrăcatul combinezoanelor mănâncă mult timp și asta contează într-ă lupta contra-cronometru.

Camera de Urgență a Spitalului Floreasca este una dintre cele mai mari din țară. În mod normal, pe aici trec în 24 de ore în jur de 350 de pacienți, cei mai mulți cazuri foarte, foarte grave.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite