Sacrificiile din spatele unui vis împlinit. Doctorul Pautov este un rezident care îşi împarte viaţa între carieră familie şi muzică

La ora 7 îşi începe ziua la spitalul Fundeni, dar preferă să se trezească la 5, aşa mai prinde câte o oră de citit. Este medic, în ultimul an de rezidenţiat, iar cea mai mare parte a zilei o petrece în spital. Uneori şi doarme acolo. Când nu este alături de pacienţi, este tată şi soţ, roluri care îi plac la fel de mult. Acasă este şi chitarist, o pasiune la care nu renunţă din copilărie. Are multe roluri de îndeplinit, dar numai aşa e el însuşi.

09 Martie 2018, 12:11 (actualizat 09 Martie 2018, 12:14) Știrile TVR |
Sacrificiile din spatele unui vis împlinit
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Doctorul Mihail Pautov nu a făcut din succes un scop. Ci un drum pe care îl parcurge în fiecare zi. Către sala de operaţii. Aici, în spital, îşi împlineste visul: acela de a fi aproape de alţii, de a învăţa, de a salva şi de a vindeca.  De vindecare au nevoie şi medicii, pentru că sunt ca noi toţi. Poate timizi sau prea sensibili. Prietenii îi spun Mişa. Îl ştiu un tip modest. Multi îl întreabă dacă merită.

A crescut într-o familie de medici şi într-o zi şi-a dat seama că aşa va fi şi el.

„Să învăţ mereu chestii noi, să vină oameni la mine cu probleme şi să îi salvez de chin, să fac un fel de magie şi să îţi placă super mult ce faci, pe lângă asta să mai iei şi bani? Uau, mi se pare un super deal”, spune Mihail Pautov, medic rezident la chirurgie generală.

Dar în liceu alegerile nu au fost chiar simple. În adolescenţă s-a visat şi rock star. De atunci nu s-a mai despărţit de chitară. Dar de la muzică a ajuns într-o sală de operaţie. O prietenă de familie, medic ginecolog, a complotat totul. Alegerea a fost între ginecologie şi chirurgie generală. A ales-o pe a doua şi participă la operaţii de transplant de ficat.

“Din momentul în care te decizi să faci medicina până când ajungi să ajuţi oameni e cale lungă. La fel, nu poţi să faci medicina ca să ai bani la 50 de ani, nu cred în astfel de scopuri. Programul meu, pe scurt: mă trezesc la 5, mai citesc ceva, mă duc la vizită la 6, se mai face o contravizită, intru în contact cu pacienţii de care mă ocup, încerc să plec la 4 din spital şi îmi iau fetiţa de la grădiniţă. Şi atunci e timpul meu liber cu ea”, povesteşte medicul.

Anastasia are trei ani şi este cea mai mare bucurie a lui, cel mai frumos dar pe care soţia i l-a făcut.

Călătoriile îi hrănesc spiritul de aventură de care are atâta nevoie pentru a răzbate în meseria lui. Din alte lumi a învăţat simplitatea. Şi a împrumutat muzica.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 34°C 35°C
IASI 34°C 35°C
CLUJ 36°C 31°C
CONSTANTA 27°C 28°C
CRAIOVA 36°C 31°C
BRASOV 28°C 30°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI