Saci de gunoaie neridicați în toate sectoarele Capitalei. Primăriile tac, iar Direcția de Sănătate Publică așteaptă o sesizare scrisă

17 iulie 2023, 19:38

În Sectorul 1 al Capitalei, în spatele blocurilor aflate pe unul dintre bulevardele principale, trotuarele sunt pline cu mormane de saci menajeri neridicați, care miros îngrozitor la cele peste 40 de grade de afară.

Situaţia nu este singulară şi a fost întâlnită de echipa Știrilor TVR în toate celelalte sectoare ale Capitalei. În Sectorul 2, de exemplu, o stradă a fost transformată în depozit de gunoi. Iar locuitorii din zonă nu se sfiesc să-și arunce sacii cu resturi menajere în văzul și mirosul trecătorilor.

Pe strada Episcopul Radu din Sectorul 2 al Capitalei, trotuarul este efectiv blocat din cauza deșeurilor menajere pe care unii proprietari au ales să le arunce chiar în fața casei.

DAN TRIFU, vicepreşedinte, Eco-Civica: Cei care aruncă în stradă sunt cetăţenii noștri, pe motiv de nesimţire, dar aici vorbim atât de cetăţeni particulari care nu vor să respecte aceste reguli de colectare a deşeurilor şi se adaugă mulţi agenţi comerciali care fie nu au contract de salubrizare, fie cred dumnealor că au o cantitate mai mare de deşeuri şi atunci trebuie să le arunce pe stradă.

Situaţii care persistă atât din cauza primăriilor de sector, cele care au contracte cu firmele de salubritate și în subordine Polițiile Locale, cât şi a Direcţiei de Sănătate Publică, instituţie de control care ar trebuie să vegheze asupra sănătăţii publice.

Într-un răspuns pentru Ştirile TVR, Direcția de Sănătate Publica Bucureşti ne-a transmis că nu are înregistrată nicio sesizare privind depozitarea stradală necorespunzătoare a deșeurilor menajere și că, în cazul unei sesizări, inspectorii sanitari vor face controale la firma care asigură servicii de salubritate. Iar în cazul identificării unor neconformități la normele din domeniul sănătății publice, se vor aplica sancțiuni contravenționale conform prevederilor legale. Până la această oră, niciuna dintre primăriile de sector nu ne-a oferit un punct de vedere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite