Sabina Fati, premiată pentru curaj după călătoriile pe Drumul Mătăsii: Nu cred că sunt o femeie curajoasă, sunt mai degrabă curioasă

19 mai 2017, 19:04

Sabina Fati a trecut prin multe, în călătoriile exotice pe care le-a făcut. A avut de a face cu  interogatorii, acuzații de spionaj, violențe, jafuri, tentativă de lovitură de stat, puncte de control militar și chiar o tentativă de omor.  Cu toate astea, nu se consideră o femeie curajoasă și spuen că alții sunt cei cărora ar trebui să le dedice premiul pentru curaj.

Nu cred că sunt o femeie curajoasă, sunt mai degrabă curioasă. Curajoși sunt cei cu care am vorbit, disidenți din diferite țări din Rusia, din Ucraina, din Turcia – unde am prins lovitura de stat -, din Turkmenistan, din Uzbekistan, din Kazahstan, din Iran… Acolo am întâlnit oameni cu adevărat curajoși , care, pentru câteva vorbe spuse sau o discuție interesantă cu mine și-au pus, de fapt, în joc, poate chiar libertatea. Ei sunt curajoși, lor trebuie să le dedic acest premiu„, mărturisește Sabina Fati, într-un interviu pentru emisiunea Cooltura de la TVR1.

(w620) Sabina Fat

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite