Să mă las de fumat. Să slăbesc. Să fac economii. Rezoluţii pentru noul an. Doar 8 la sută dintre noi reuşim să le ducem la îndeplinire

Planuri pentru noul an
Planuri pentru noul an
1 ianuarie 2017, 12:07

Pierderea kilogramelor în plus, o organizare mai eficientă şi economisirea banilor, au fost pe primele trei locuri într-un top al celor mai des formulate rezoluţii de Anul Nou, în Statele Unite, anul trecut, conform Statistic Brain, citat de BBC.

În topul rezoluţiilor la început de an urmează bucuria de a trăi, dobândirea unei forme fizice mai bune, învăţarea unui lucru interesant, fapte bune, renunţarea la fumat, întâlnirea unui partener de viaţă, mai mult timp petrecut cu familia.

Sunt rezoluţii pe care aproape toţi ni le stabilim la intrarea în noul an. Însă studiile arată că puţini dintre noi chiar reuşim să le şi îndeplinim.

Un studiu realizat la Universitatea Scranton din Statele Unite arată că doar 8% dintre cei care îşi stabilesc anumite ţeluri de Anul Nou reuşesc să le ducă la îndeplinire.

De obicei, cei care îşi dau astfel de termene le împărtăşesc şi celor din jur, ca să se simtă mai motivaţi să le respecte, spun cercetătorii. Însă specialiştii sunt de părere că multe dintre aceste ţeluri sunt deja destinate eşecului, pentru că sunt oarecum nerealiste. Chiar cei care îşi propun aceste lucruri recunosc în sinea lor că sunt prea greu de atins. În realitate, toate aceste schimbări nu se petrec brusc, ci în timp.

Specialiştii susţin că persoanele care iau astfel de decizii radicale ar fi bine să înceapă cât de curând posibil să-şi pună planul în aplicare, încetul cu încetul, prin dezvoltarea autodisciplinei, şi să nu aştepte prima zi din noul an pentru acest start.

Dezvoltarea autodisciplinei este un proces. Cu cât începi să acumulezi succesul, cu atât te vezi într-o lumina diferită”, explică psihologul American Joseph Luciani.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite