S.Shhaideh: În acest moment stadioanele Steaua, Arcul de Triumf și Rapid au documentațiile pregătite pentru reabilitare în vederea EURO 2020

12 aprilie 2017, 17:29

Vicepremierul Sevil Shhaideh: „Proiectul de hotărâțre privind EURO 2020 se referă în primul rând la actualizarea Comitetului Interministerial cu privire la coordonarea pregătirilor, trebuie să fie în el și Ministerul Tineretului și Sportului. Din perspectiva ministerului pe care îl reprezint, EURO 2020 reprezintă reabilitarea a 4 stadioane – Steaua, Dinamo, Arcul de Triumf și Rapid. În acest moment trei stadioane au toate documentațiile pregătite ca să intre în procesul de pregătire, studii de fezabilitate, proiect tehnic și lucrări, mai avem discuții cu al patrulea stadion – Dinamo -, să vedem dacă rezolvăm și aici toate documentele. Pentru cele trei, după ce se vor finaliza toate procedurile legate de doumentele de proprietate, certificate de urbanism, noi sperăm că într-o lună cel mult să înceapă partea de pregătire a proiectelor tehnice. dacă clubul Dinamo nu va reuși să îndeplinească toate condițiile necesare pregătirii unei investiții publice, se ia în analiză stadionul de la BNR”.

Stadionul Steaua este unul dintre cele 4 aflate pe lista celor care vor fi modernizate sau refăcute în vederea Campionatului European din 2020, competiţie la care Bucureştiul se numără printre gazde.

Celelalte arene sunt Giulești „Valentin Stănescu”, Dinamo și „Arcul de Triumf”. Arenele refăcute vor folosi ca terenuri de antrenament pentru echipele care vor sosi în România pentru Euro 2020. Arena Naţională va găzdui patru partide: trei din faza grupelor şi una din optimile de finală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite