S. Cîmpeanu vrea prezență fizică a elevilor în școlile unde sunt vaccinați toti profesorii | Marius Nistor: “Nimeni nu are dreptul să interzică dreptul la muncă sau dreptul la prezenţă fizică în unităţile de învăţământ pe motiv că nu eşti vaccinat”

27 aprilie 2021, 15:48

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu vrea ca odată cu avansarea campaniei de vaccinare, orele în format fizic să revină la normal. Iar în școlile unde toți profesorii sunt vaccinați, să nu se mai țină cont de scenariul localității. În plus, ministrul vrea ca universitățile să organizeze centre de vaccinare pentru studenții care vor să vină fizic la cursuri.

Propunerile au fost anunțate în această aceasta dimineață, la conferința „Vaccinare și testare pentru învățare!” organizată la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore Popa” din Iași.

Reacțiile față de această variantă nu s-au lăsat așteptate.

“Federația Națională a Asociațiilor de Părinți nu obligă profesorii să se vaccineze, dar într-adevăr trebuie să gândim într-o cheie de responsabilitate la nivel societal. Și profesorii și părinții trebuie să facă acest lucru. Există garanția că toți elevii provin din familii care sunt vaccinate? Trebuie să gândim reciproc. Nu trebuie să punem doar accentul acolo unde profesorii nu-și doresc acest lucru”, a spus, într-o ediție specială a Știrilor TVR, Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.

„Suntem pe locul doi după sistemul de sănătate publică ca şi procent de angajaţi vaccinaţi. Nimeni nu are dreptul să interzică dreptul la muncă sau dreptul la prezenţă fizică în unităţile de învăţământ pe motiv că nu eşti vaccinat. Nu este cazul să exercităm o presiune suplimentară asupra personalului din sistem. Ştim cu toţii foarte bine ce anume avem de făcut, vom face tot ceea ce este mai bine pentru elevii noştri, aşa cum am făcut şi anul trecut, să poată participa la examene şi să aibă şanse de reuşită în viaţă„, a declarat la TVR și Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite