S-au trezit că trebuie să dea un milion de euro pentru lucrări de refacere a fațadei pe care nu le-au contractat. Pățania unei asociații de proprietari din București

26 martie 2022, 23:01

În anul 2019, cei 51 de locatari ai blocului situat pe Calea Victoriei 48-50 s-au trezit că una dintre companiile Primăriei Capitalei s-a apucat să le reconsolideze fațadă stradală a blocului, fără ca nimeni să-i întrebe.

După terminarea acestei secţiuni, restul clădirii a rămas la fel: tencuiala este măcinată, acoperișul este la fel de ruginit și totul stă să pice.

Locatarii spun că nu au semnat niciun angajament de plată și nu au văzut vreun deviz.

Acum au primit somații din partea primăriei, potrivit cărora trebuie să plătească în 15 zile un milion de euro din totalul de 1,3 milioane euro, cât au costat lucrările.

Dragoș Porojnicu, jurnalist TVR: „Primăria Capitalei ne-a transmis că a cerut oamenilor să plătească, în urma unui audit financiar care a fost făcut de Curtea de Conturi la compania municipală care a efectuat lucrările„.

Într-un răspuns pentru Știrile TVR, fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, pe timpul căruia s-a reconsolidat fațada blocului, spune că lucrările sunt gratis: „Lucrările pe care Municipalitatea le-a realizat în programul de reducere a riscului seismic, în mandatul meu, au fost gratuite pentru bucureșteni și așa trebuie să rămână. Totul a fost realizat legal, în baza unor hotărâri ale Consiliului General. Toate lucrurile sesizate de Curtea de Conturi au fost remediate înainte de finalizarea lucrărilor”.

În aceasta situație mai sunt proprietarii altor 13 imobile reconsolidate, dar cu sume mai mici.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă