S-au stins luminile la Turnul Eiffel și Empire State Building. Momente de reculegere în memoria victimelor atacului de la Manchester

24 mai 2017, 13:43

Centrul orașului Manchester a fost plin de lume: în momente ca acestea, oamenii stau unul lângă altul, se încurajează, îi plâng pe cei morți și se roagă pentru răniți.

Regina Elisabeta a spus că întreaga națiune este îngrozită de atentat. Suverana, însoțită de Prințul Phillip, a participat la momentul de reculegere organizat la Palatul Buckingham. Alături de ei s-au aflat Prințul Charles și soția lui, Camilla, Ducesa de Cornwall.

Franța și-a trimis mesajul de la Turnul Eiffel: la miezul nopții s-au stins luminile acolo. Gest similar și la nu mai puțin celebrul Empire State Building din New York, scufundat în întuneric pentru victimele atacului.

Un minut de tăcere și la sediul Națiunilor Unite din New York. Aceeași tăcere s-a așternut și în Congresul american.

În toate orașele mari din Europa și Statele Unite sunt și mai vizibile măsurile de securitate. Sunt tot mai multe patrule pe străzi, verificările sunt mult mai amănunțite, locurile unde se strâng oamenii sunt supravegheate strict. Și orice concert de peste ocean este însoțit de precauții mult mai mari: controlul biletelor presupune și scotocirea oricărui obiect purtat de spectatori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite