S-au simțit nedreptățiți, au dat în judecată școala unde învățau și au câștigat! Cum au învins sistemul doi elevi. Unul dintre ei a ales o carieră în Drept

Primul elev care a învins sistemul este din Drăgănești-Olt și a fost mutat la altă școală pentru că a cerut decontarea unui abonament de transport. Celălalt învață la o școală din Buzău și a primit 2 la purtare pentru un comentariu făcut la adresa profesoarei de desen.

11 Iunie 2019, 19:21 |
Elevi care au învins sistemul
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Andrei Voicu învață la Colegiul Național "Hașdeu" din Buzău. Anul trecut, el a comentat pe un grup al elevilor prestația unei profesoare dintr-un videoclip postat pe YouTube, de pe vremea când aceasta făcea parte dintr-o formație muzicală.

Conducerea colegiului a decis să-i dea elevului nota 2 la purtare.

Decizia Consiliului profesoral a fost contestată de elev, care a acționat în instanță instituția de învățământ. După 4 termene, judecătorul a decis anularea hotărârii Consiliului profesoral.

Decizia Tribunalului Buzău nu este definitivă. Avocata lui Andrei spune însă că, potrivit legii, hotărârea tribunalului este executorie dacă liceul nu va face apel.

Anul școlar se încheie vineri, iar situația la purtare a elevului care termină clasa a XI-a este incertă în acest moment.

Decizie favorabilă a instanței și în cazul lui Andrei Ionuţ Cocîrlău.

Tânărul, elev în 2016 la Liceul teoretic "Tudor Vladimirescu" din Drăgăneşti-Olt, a cerut  primăriei, alături de alţi colegi, decontarea abonamentului de transport în comun. Demersul i-a atras reproşuri din partea dirigintelui şi a conducerii şcolii și, în cele din urmă, băiatul a fost mutat disciplinar la Colegiul Naţional "Nicolae Titulescu", din Slatina.

Tânărul a intentat proces împotriva a peste 60 de persoane şi instituţii și a câștigat!

Judecătorii au decis anularea deciziilor, dar și plata unor daune materiale și morale.

Trei ani a fost plimbat dosarul pe la mai multe instanțe. Tânărul este acum student la Drept.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 19°C
IASI 15°C 16°C
CLUJ 15°C 17°C
CONSTANTA 21°C 19°C
CRAIOVA 15°C 19°C
BRASOV 16°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI