S-au întors din Iadul alb. Poveștile unor tineri care au reușit să se salveze după ani în șir petrecuți la dezintoxicare

26 iunie 2022, 17:40

Cristina are 16 ani și este din Târgoviște. A început de la vârstă de 11 ani să fumeze și să consume alcool în exces. De la alcool a fost doar un pas până la droguri.

Andrei are 36 de ani și este din București. A început să consume heroină de la vârstă de 12 ani pentru că așa a văzut la fratele mai mare. În scurt timp și el a fost prins în mrejele stupefiantelor.

Alexandru Sultan are 23 de ani și a fost consumator de stupefiante, dar și traficant internațional. Acum este închis la Penitenciarul din Timișoara. Acolo a început programul de dezintoxicare.

Mai multe organizații non-profit și-au unit forțele pentru a deschide un nou centru de dezintoxicare la Timișoara.
Sunt puține astfel de centre în țară create de asociații. Cel mai des, dependenții de stupefiante trec prin procesul de dezintoxicare în secțiile specializate ale spitalelor de psihiatrie, dar nici acestea nu sunt suficiente. Conform ultimului raport european privind consumul de droguri în România la grupa de vârstă 15-16 ani din totalul populației școlare, 9% consumă cannabis.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite