S-au îngrămădit să ia apă sfințită cu o zi înainte de Bobotează. Zeci de mii de sticle pregătite pentru credincioși. ÎPS Teodosie a căzut în timpul ceremoniei

În toate parohiile din ţară se pun la punct ultimele detalii pentru Bobotează. În multe locuri, preoții au sfinţit deja apa și au pregătit-o pentru marea sărbătoare de miercuri. La Constanța, fără să mai respecte vreo regulă, credincioșii s-au înghesuit la butoaie să ia acasă, mai devreme, aghiasmă mare. La slujbele de mâine, credincioșii vor primi apa sfințită direct în sticlele pregătite special.

05 Ianuarie 2021, 21:24 Știrile TVR |
Reguli speciale pentru slujba de Bobotează
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La slujba de sfințire oficiată de Arhiepiscopul Tomisului au venit peste 100 de credincioși. Unii nu purtau măşti de protecţie şi s-au îmbulzit să ajungă la aghiasma pregătită pentru ziua de Bobotează.

Arhiepiscopului Tomisului a sfințit peste 100 de mii de litri de apă din butoaiele și cisternele aduse în fața Catedralei. În timpul ceremoniei, ÎPS Teodosie a fost la un pas să se accidenteze.

La ceremonia de Bobotează, în portul Tomis vor fi aruncate 3 cruci sfințite, pe care cei curajoși le vor recupera din valuri.

La Galaţi, Arhiepiscopul Dunării de Jos a sfințit aghiasma mare, așezată în trei butoaie.

Apa este pusă în 150.000 de sticle care vor fi date credincioșilor miercuri, de la ora 07.00.

Slujbele de Bobotează vor avea loc în condiții speciale, pentru a respecta regulile impuse de pandemie. La Iași, spre exemplu, vor fi organizate în mai multe locuri din incinta Ansamblului mitropolitan. Accesul credincioșilor va fi limitat.

Şi în Capitală va fi amenajat un culoar special la Catedrala patriarhală, iar credincioșii vor primi aghiasmă mare gata îmbuteliată.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA -2°C 0°C
BRASOV -5°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI