Interviurile pentru funcția de procuror general al României, la final. Predoiu: Toți își cunosc meseria și au vocația de lider, urmează deliberarea cu privire la ce tip de lider este nevoie

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat joi despre candidaţii care au susţinut interviul pentru şefia Parchetului General că aceştia au demonstrat profesionalism şi valoare şi au dovedit toţi că îşi cunosc meseria de procuror şi au vocaţia de lider, el precizând că Parchetele şi justiţia au nevoie în continuare de ei în prima linie, dincolo de rezultatul selecţiei.

16 Ianuarie 2020, 08:55 (actualizat 16 Ianuarie 2020, 08:59) Știrile TVR |
Cătălin Predoiu

Miercuri s-au încheiat interviurile pentru funcţia de procuror general al României, organizate de Ministerul Justiţiei.

''Respect pentru toţi candidaţii! Au demonstrat profesionalism şi valoare atât la interviu cât şi la lucrările scrise. Parchetele şi justiţia au nevoie în continuare de ei în prima linie, dincolo de rezultatul selecţiei. Sper ca cei care nu vor fi propuşi pentru numire să nu uite cele de mai sus. Acum, după ce s-a lămurit că toţi îşi cunosc meseria de procuror şi au vocaţia de lider, urmează, mai întâi, deliberarea cu privire la ce tip de lider este nevoie, în funcţie de ceea ce s-a întâmplat, bine sau rău, în ultimii 10 - 15 ani în Ministerul Public şi ceea ce este de făcut în următorii 3 ani şi mai bine în Ministerul Public'', a scris Predoiu pe Facebook.

Potrivit acestuia, refacerea şi modernizarea Ministerului Public vor cuprinde un ciclu mult mai lung decât următorii trei ani şi fiecare etapă va avea cerinţele şi provocările ei.

''Voi revedea dosarele de candidatură, în special, acum, proiectele de management, voi revizita notiţele de interviu şi de discuţii cu membrii comisiei. Apoi, voi lua o decizie în termenul fixat. Încă o dată mulţumesc candidaţilor! Mulţumesc şi membrilor comisiei de interviu, ale căror întrebări şi consideraţii ulterioare m-au sprijinit să îmi clarific şi verific unele constatări personale sau mi-au provocat reflecţii bine-venite. Sunt convins că lucrurile vor evolua în aceiaşi parametri buni şi în cadrul interviurilor pentru celelalte funcţii'', a spus ministrul.

Procurorii Ionel Corbu, Florin-Daniel Căşuneanu, Gabriela Scutea, Laura Oprean, Pompiliu-Marian Drilea-Marga, Daniel Horodniceanu, Sorin Săndel Vasilache şi Răzvan Horaţiu Radu au intrat în cursa pentru conducerea Pachetului General

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 17°C
IASI 17°C 20°C
CLUJ 13°C 16°C
CONSTANTA 9°C 14°C
CRAIOVA 13°C 14°C
BRASOV 12°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI