S-au dublat apelurile la numărul dedicat victimelor violenței domestice. A. Rusu: În declarația pe proprie răspundere nu exista niciun punct care să-ți permită să ieși din casă dacă nu ești în siguranță

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați a pus la dispoziția victimelor violenței domestice o linie telefonică gratuită, cu un număr unic de contact, 0800.500.333, pentru a semnala situații de violență domestică, trafic de persoane, discriminare. În prima lună și jumătate din perioada de stare de urgență numărul apelurilor s-a dublat a anunțat, la TVR,  Andreea Rusu, director executiv Centrul Filia.

14 Mai 2020, 10:03 (actualizat 14 Mai 2020, 12:03) |
Solutii pentru victimele abuzurilor in familie
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Andreea Rusu, director executiv Centrul Filia spune că  femeile agresate nu apelează la autorități de teamă că nu vor fi ajutate. 

Ni s-a întâmplat de mai multe ori să vorbim cu colege din rețeaua de prevenire și combatere a violenței împotriva femeilor care ne spuneau că victimelor le este teama să apeleze la autorități pentru că le este teamă că nu vor fi ajutate. Cred că altele sunt prioritățile acum - sănătatea.  De foarte multe ori femeile trebuie să iasă din casă. Le este frică să vorbească de față cu agresorii, a spus Andreea Rusu la TVR.

Ea a tras atenția că în declarația care trebuia completată în perioada de stare de urgență pentru a te putea deplasa nu există niciun punct în care să fie specificat că poți ieși din casă când nu ești în siguranță.

Ordinele de restricție nu sunt sperietori pentru agresori pentru că nu pot fi monitorizate. Din păcate, Politia Română nu are nicio modalitate de a se asigura ca acele ordine sunt respectate. noi am cerut de mai multi ani brățări electronice pentru agresori, care ar putea anunța atunci cand se apropie de persoana agresată, a subliniat Andreea Rusu, director executiv Centrul Filia.


 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 17°C 17°C
CLUJ 13°C 13°C
CONSTANTA 12°C 16°C
CRAIOVA 16°C 18°C
BRASOV 14°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI