S-a stins colegul nostru Bogdan Cristea, jurnalist la singura producție mass-media cu reporteri care suferă de sindrom Down, de la TVR Cluj

15 decembrie 2020, 11:27

„Dumneavoastră decideți dacă să trăiască sau să moară”. Asta au auzit părinții lui Bogdan la naștere, atunci când medicii le-au spus că bebelușul are sindromul Down.

Cuplul și-a dorit enorm un copil, așa că părinții au făcut tot ce le-a stat în putere să îl salveze.

Bogdan a crescut frumos și înconjurat de iubire, a urmat cursurile unei școli de masă, în cartierul clujean Mănăștur. Ca orice alt elev fără dizabilități, Bogdan și-a dat toate examenele, iar în cele din urmă a făcut 3 ani de cursuri de balneofizioterapie la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca, iar la Spitalul de recuperare a făcut practică.

În urmă cu 6 ani, Bogdan a început să lucreze ca reporter al emisiunii „Fără prejudecăți” de la TVR Cluj, singura producție media cu trei reporteri care au sindromul Down.

Bogdan, alături de Raluca și Mihai, a câștigat mai multe premii în televiziune, unul dintre cele mai importante fiind premiul ONU din anul 2016 pentru autoreprezentare și incluziune.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite