S-a redeschis Transalpina. Circulația rutieră este însă interzisă între orele 20:00 – 7:00

29 mai 2017, 17:23

Drumarii au lucrat în ultimele două săptămâni ca să îndepărteze omătul şi pietrele de pe Transalpina. Specialişti ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastrucutrii Rutiere (CNAIR) și polițiști de la Rutieră au inspectat drumul înainte să permită realuarea circulației.

Șoferii sunt sfătuiți să meargă cu atenție şi doar în timpul zilei, mai ales că mai sunt zone unde cad pietre. Față de anii precedenți, limita de tonaj a crescut de la 3,5 la 7,5 tone. Astfel, va fi permis şi accesul microbuzelor cu turiști.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, „din cauza vizibilității reduse (ceață densă) accesul autovehiculelor în intervalul orar 20:00 – 07:00 este strict interzis. Având în vedere dificultatea acestui traseu (multiple curbe periculoase și altitudinea ridicată), viteza maximă de circulație pe sectorul de drum menționat este de 30 km/h. Accesul pe acest tronson de drum este permis doar autovehiculelor cu tonaj mai mic sau egal de 7,5 t.”

Transalpina, denumită și „Drumul Regelui”, face legătura între Transilvania și Oltenia.

Aflată la peste 2.000 de metri altitudine, Transalpina este cel mai înalt drum din România care poate fi traversat cu maşina. Punctul cel mai înalt este în Pasul Urdele (la 2.145 m).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Circulația pe Transalpina a fost blocată de o alunecare de teren

Transalpina - A fost reluată circulaţia între Novaci şi Rânca