S-a inaugurat autostrada urbană. De pe A3, șoferii intră direct în Capitală, dar se opresc la semafor

14 decembrie 2018, 14:22

Se învârte în sfârşit roata de la Bucureşti la Ploieşti, pe autostrada A3, fără întrerupere, pe toți cei 62 de kilometri. Sunt gata şi ultimii 3,3 kilometri din cei 6,5 care fac legătura între intrarea în Capitală, pe Şoseaua Petricani, şi centura oraşului, acolo unde începe Autostrada A 3.

Pe cei 6,5 km, autostrada are trei benzi de circulație. Trece peste un pod de cale ferată şi mai are şi două sensuri giratorii. Ceea ce îi lipseşte este o bandă de urgenţă.

Autostrada se descarcă în Şoseaua Petricani, în zona Pipera, una dintre cele mai aglomerate zone ale Bucureştiului. Cei care vin de pe autostradă opresc la semafor ca să intre în oraş. Soluția ar fi trebuit să fie alta, spun specialiştii.

Primul tronson din acest lot de 6,5 km a fost gata încă din 2015. Ultimii 3,3 kilometri de autostradă urbană s-au construit greu, după multe contestaţii, amânări şi probleme cu proprietarii care aveau terenuri pe traseul autostrăzii. Ar fi trebuit să fie gata la sfârşitul anului trecut.

Autostrada urbană ar urma să preia o parte din maşinile care folosesc Drumul Naţional 1 pentru a ajunge la Ploieşti. Odată cu inaugurarea celor 6,5 km, s-a finalizat autostrada Bucureşti-Ploieşti la 11 ani şi şase luni de la prima lopată de asfalt.

–––––––––––––––––––––––––-

Cei 3,3 kilometri care vor fi inaugurați în această după-amiază pleacă din Șoseaua Petricani și se alătură altor 3,2 kilometri care au fost finalizați din anul 2011, dar care n-au putut fi dați în folosință până acum, a transmis Diana Dumitrașcu, pentru Telejurnal. Din Șoseaua Petricani până la intrarea pe autostrada A3 sunt 6,5 kilometri de autostradă urbană, prima din România, care se termină într-un semafor. Odată cu inaugurarea de azi, românia sparge bariera de 800 de kilometri de autostradă pe care îi are, mai precis acum sunt 807 kilometri de autostradă. Tronsonul de 3,3 kilometri care se inaugurează astăzi a costat 28 de milioane de euro, autostrada are 3 benzi, niciuna de urgență.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite